AHOLDTWEAKERS5.JPEG

TWEAKERS/ALbert Heijn - Zaandam Valley 2018

29/09/2018


De grootste supermarkt van Nederland opende voor de tweede keer (2017) de deuren van haar it-afdelingen tijdens Zaandam Valley 2018. Gedurende dit evenement werden alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties binnen retail en Albert Heijn IT gedeeld tijdens verschillende talks, workshops en demo's. Ook dit jaar waren er interessante interne én externe sprekers opgetrommeld om je de toekomst van retail te laten ontdekken.

 

Je kon je laten inspireren door de it-professionals die aan de frontlinie werken met de laatste technieken om retail te verbeteren en te vernieuwen. De dag werd geopend door Wouter Kolk (CEO Albert Heijn) en Andrew Brothers (CIO Albert Heijn IT), hoe ziet de supermarkt er volgens hen over tien jaar uit? Vervolgens ging de dag onder leiding van Jim Stolze, de host van de dag, verder de diepte in. Denk daarbij aan talks over de techniek achter het Tap to Go, het veilig stellen van de Kubernetes-omgeving, of hoe de Oracle-developers Albert Heijn papierloos hebben gemaakt.

Ook externe sprekers verschenen op het podium, zoals Wouter Slotboom (ethisch hacker), die de security bij al deze veranderingen aan de tand voelde. Niet alleen de ict neemt nieuwe vormen aan, ook wat er in de schappen ligt. Daar kon Jaap Korteweg, eigenaar van de Vegetarische Slager, meer over vertellen. Hij nam iedereen mee in zijn avontuur dat vegetarisch vlees heet.

 

Om het aanbod van workshops en talks zo compleet mogelijk te maken waren er verschillende keuzes te maken tijdens de break-out-sessies. Wilde je bijvoorbeeld alles horen over trends binnen retail van over de hele wereld, dan was de sessie van Victoria Loomes (Senior Trend Analyst - TrendWatching) er voor je. Had je interesse in augmented reality, dan vertelde Sander Veenhof (AR-researcher) je over de eindeloze mogelijkheden met deze techniek. Uiteraard was er ruimte voor de nodige ontspanning, in de vorm van een grote Silicon Valley-speeltuin voor volwassenen, en een borrel. 

 

Opdrachtgever, creatief bureau & organisatie: Tweakers
Klant: Albert Heijn / Ahold Delhaize

Event Management: Fresh Fugu